Leppoistajan Lokikirja

Leppoistajan Lokikirja

Mistä kirjoitan?

Suunnitelmat

Haluan pysyä irti tavallisesta palkkatyön arjesta. Suunnitelmani, sekä myös keinoni asian toteuttamiseksi ovat hioutuneet matkan varrella moneen kertaan. Kerron onnistumiseni, yritykseni ja erehdykseni. Omaisuutta tärkeämpi asia on korvien välissä: harjoittelen sovinnollista ja suvaitsevaa ajattelua. Taloudellisia asioita tärkeämpää on levollinen olotila ja mielenrauha.

Mistä kirjoitan?

Raha-asiat

Yliperusteellinen avoimuus on keinoni harjoitella pois rahaujoudesta. Omissa raha-asioissa tai -tilanteessa ei ole mitään piiloteltavaa, olivat ne millä tolalla hyvänsä. Tilitän omat raha-asiani jokaista senttiä myöten, niin tuloni, menoni kuin sijoituksenikin. En todellakaan neuvo ketään raha-asioissa tai sijoittamisessa, kunhan pähkäilen omia finanssejani.

Mistä kirjoitan?

Havaintoja Työelämästä

Olen saanut tehdä kivoja ja ihania töitä terveydenhuollossa yli 25 vuotta. Nyt on aika tarkastella työtä organisaatioiden ulkokehiltä käsin. Työyhteisöt, organisaatiot ja erilaiset työelämän prosessit kiinnostavat minua edelleen kovasti, vaikka varsinaista palkkatyötä pyrin tekemään mahdollisimman vähän.

Mistä kirjoitan?

Joutilaan hankkeita

Vapaa elämä tarkoittaa minulle aikaa harrastaa. Vuoden 2022 tavoitteeni oli ostaa metsää ja oppia metsänhoitoon liittyviä taitoja. Vuonna 2023 panostan kädentaitoihin ja tavoitteeni on oppia kunnolla kehräämään. Erilaiset omavaraisteluun liittyvät projektit innostavat aina. Intoilen blogiin seikkaperäisesti milloin mistäkin, jota olen uskaltanut, oppinut tai kokeillut.

Kirjoitan yllyttääkseni. Jos lukija saa intoa tai rohkeutta, hienoa.

Kirjoitan mallintaakseni. Pienellä rahalla voi elää täydesti ja hyvin.

Kirjoitan näyttääkseni. Ihan vaan arkitietoon perustuva sijoittaminen vie pitkälle.

Kirjoitan jakaakseni. Innostun ja uppoudun: haluan kertoa siitä.

Kirjoitan voidakseni paremmin. Teksti on tapa tyyntyä ja tavoitella ymmärrystä.

Kirjoitan pysyäkseni suunnassa. Blogi on oma tiekarttani.

Kirjoitan viihdyttääkseni. Saat nauraa minulle tai minun kanssani. Kaikki käy.