Leppoistaja

Leppoistajan lokikirja

Olen 47-vuotias hoitoalalla työskentelevä myöhäisherännäinen firettäjä. Projektini perustana on sijoitusharrastus ja suuri rakkauteni säästeliäisyyteen.

En tavoittele elämää kokonaan ilman ansiotyötä. Tavoittelen elämää, jossa työn ja vapaa-ajan suhde on päinvastainen kuin tavallisessa suomalaisessa arjessa.

Taloudelliset tavoitteeni:

1. Kasvattaa sijoitusvarallisuuttani. Tavoitteeni on elää suurimmaksi osaksi osinkotuloilla. Aloitin sijoittamisen nykymittapuulla myöhään, 38-vuotiaana.

2. Elää hyvin, mutta kohtuullisen vähällä rahalla. En kituuta, vaan olen tarkka.

Firettämisen ongelma on mielestäni se, että tavoitellaan jotain tiettyä summaa, sitä omaa määriteltyä firelukua. Se voi kasvaa ajan myötä ja tavoite karata kauas. Etenen toisin. Olen asettanut määräpäivän, jonka jälkeen elän osinkojen ja keikkatöiden varassa. Mitä enemmän osinkoja, sitä vähemmän hoitajakeikkaa. Katsotaan.

Aion lopettaa kokopäivätyöt 49 vuotta täytettyäni loppuvuodesta 2023.

Tähän astisen polkuni erityiset hetket:

* päätän pitää välivuoden töistä

* haluankin kokonaan pois työelämästä

* teen laskelmia ja aikaistan työelämäexittiäni vuodella

Tavoittelen levollista mielentilaa ja haluan kuluttaa harkiten. Blogissani ei ole mainoslinkkejä enkä pyri myymän mitään. Kirjoitan, koska se on ihan tajuttoman mukavaa ja maksan itse blogini kulut, se on yksi harrastukseni muiden joukossa. En myöskään halua kasvattaa kenenkään sähköpostitulvaa, joten olen jättänyt päivitysten tilaustoiminnon sivuiltani pois. Kiva jos käyt lukemassa ja erityisen kiva on, jos kommentoit.

Itseäni myyn vähän. Jos etsit kirjoittajaa työelämän ilmiöistä, harkitsevasta kuluttamisesta, rahapuheesta tai rahataidoista ylipäätään, olen mielelläni käytettävissä.

mail: joutilas@leppoistaja.fi

IG: @taitoilija